skip to Main Content
Vijf Manieren Om Veiliger Op Vakantie Te Gaan

Vijf manieren om veiliger op vakantie te gaan

Een van de meest vervelende dingen, is als een vakantie in het water valt om wat voor een reden dan ook. Soms kan dat komen omdat je bestolen wordt op vakantie: je paspoort is weg en je rijbewijs is foetsie. Of de motor van je auto gaat helemaal naar de gladiolen en je hebt niet de mogelijkheid om de wegenwacht te betalen. Om dat soort scenario’s te voorkomen hebben we hier vijf belangrijke tips, waarmee je veiliger op vakantie gaat.

Zorg dat je veilig tickets boekt

Tegenwoordig zijn er veel verschillende websites waar je tickets kunt boeken en die websites zijn niet altijd te vertrouwen. Er worden soms websites van KLM of andere vliegmaatschappijen nagemaakt, zodat je er betaalt, maar je koopt nooit tickets. Je kunt zo flink wat geld kwijtraken al ver voordat je uiteindelijk daadwerkelijk op vakantie bent. Zorg dus altijd dat je reviews kijkt van websites, voordat je boekt en dat je boekt op de betrouwbare website van de vliegmaatschappij waarmee je wilt vliegen.

Zorg dat je je paspoort kopieert

Het is goed om je paspoort altijd gekopieerd op papier bij je te hebben. Stel dat je telefoon, portemonnee en paspoort worden gejat, dan heb je altijd nog een kopie waarmee je toch een beetje kan bewijzen dat je daadwerkelijk degene bent die je beweert dat je bent. In sommige landen moet je een paspoort laten zien voordat je in de bus mag, of met de trein en een kopie is dan vaak nét die oplossing die nodig is om je vakantie te redden.

Voorzie je camper van beveiliging

Je camper of caravan goed beveiligen is essentieel als je op weg gaat naar je vakantieadres. Niet alle campings zijn even veilig om je camper te laten staan. Bij camper-elektra.com kun je meer lezen over alle veiligheidsmaatregelen die je als camper- of caravan eigenaar kunt nemen. Zo is het bijvoorbeeld aan te raden om een GPS tracker te plaatsen in de camper. Stel dat het ding wordt gejat, dan kun je altijd weten waar het voertuig zich bevindt.

Wees alert op dieven

Vaak kun je al van tevoren zien of iemand goede of slechte intenties heeft. Iemand die veel te lief en vertrouwelijk de deur van de bus voor je openhoudt, moet je eigenlijk niet te veel vertrouwen. Het is natuurlijk goed om in grote steden op te passen en in bepaalde wijken niet te komen. In veel hotels zijn er kluisjes waarin je jouw paspoort op kan bergen. En natuurlijk moet je waardevolle spullen niet in het zicht in de auto laten liggen. Dit zijn allemaal tips die diefstal kunnen voorkomen.

Leer de taal van bestemming

Niet iedereen is een taalwonder, maar het is zeker een goed idee om in ieder geval een paar woordjes over de grens te leren spreken. Ga je naar Italië, leer dan in ieder geval een aantal woordjes Italiaans en koop bijvoorbeeld een vertaalboekje of een boekje met de eerste belangrijkste zinnen. Op die manier kom je makkelijker door de taalbarrière.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top