skip to Main Content

Het verschil tussen originele en namaakonderdelen

Als je de auto naar de monteur brengt omdat er iets kapot is heb je weinig inzicht of er originele onderdelen worden gebruikt of imitatieonderdelen. Soms vraagt een garagehouder of er een voorkeur is voor een bepaald product maar wat weet je als leek van dit soort dingen?

Als je de auto bij de dealer brengt mag je ervan uitgaan dat er altijd originele onderdelen gebruikt worden. Als men dit niet doet en men kiest voor imitatie onderdelen dan moet dit in ieder geval van een goede kwaliteit zijn. Je kunt het beste, voordat je de auto achterlaat voor reparatie, overleggen met de garagehouder wat voor soort onderdelen hij wil gaan gebruiken en of die ook goed zijn en weer lang mee kunnen.

Als je zelf handig bent en aan een auto sleutelt dan heb je de keuze of je voor imitatie of originele onderdelen kiest uiteraard. Het hangt ook een beetje af van de staat waarin de auto verkeerd of je veel of minder veel geld wilt uitgeven en of het onderdeel wat niet origineel is ook lang genoeg mee zal gaan.

Prijs-kwaliteit verhouding auto-onderdelen

De prijs en kwaliteit/verhouding van auto-onderdelen is niet altijd juist. De originele onderdelen zijn altijd duurder. Je mag er dan ook van uit gaan dat deze onderdelen van een goede kwaliteit, en passend voor je voertuig zijn. Je kunt vaak ook bij originele onderdelen voor de carrosserie merken dat ze dikker en sterker zijn. Aan de binnenzijde zijn ze beter passend. Ook kan het zo zijn dat sommige originele onderdelen gebruikelijk zijn in verschillende merken auto’s. Je kunt er ook nog voor kiezen om originele onderdelen bij de sloop te halen. Ze zijn dan wel tweedehands, maar ook daar mag je ervan uit gaan dat alleen goede onderdelen verkocht worden om te hergebruiken.

Imitatie of origineel

Er zijn veel auto-onderdelen die nagemaakt worden. Dit doet men omdat men ze dan goedkoper kan aanbieden. Het is niet altijd de moeite waard om een origineel onderdeel te kopen. Als je een oude auto hebt is een hoge investering vaak niet slim. Je wilt dat hij weer rijdt en als het even daar niet te veel kosten voor maken. Ook onder imitatie onderdelen heb je verschillende soorten kwaliteit. Het is wel vaak zo dat imitatie onderdelen veel minder lang meegaan. Je kunt dan beter voor tweedehands originele onderdelen gaan.

Het juiste adres voor jouw auto-onderdelen

Heb je onderdelen nodig voor de aandrijftechniek dan is het slim om daar kwaliteit onderdelen voor aan te schaffen. Je kan online vaak voordeliger slagen dan dat je deze onderdelen bij een fysiek verkooppunt koopt. Ook lagers moeten van een goede kwaliteit zijn omdat deze veel te lijden hebben en dus goed moeten zijn. Je zit er immers niet op te wachten om binnen de kortste keren weer de auto te moeten (laten) repareren. Bij de online winkel die wij onder de blauwe linkjes hebben geplakt mag je ervan uitgaan dat je een goede kwaliteit koopt. Dit geld niet alleen voor de onderdelen die wij hier benoemd hebben maar voor alle onderdelen die zij verkopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top